Palijativna medicina | Neuroviva | Depresija | Parkinsonova bolest | Demencija

Pozovite nas: 061/383-0223

Usluge naše ordinacije

Palijativna medicina

Palijativna medicina

Palijativna medicina

Palijativna medicina kao grana medicine podrazumeva lečenje i zbrinjavanje bolesnika obolelih od hronične, neizlečive bolesti, a obavlja se tokom sveukupnog trajanja bolesti. Ovaj vid lečenja se u sklopu multiprofesionalnog pristupa primenjuje tokom primene specifično usmerenog lečenja, ali i nakon toga, kada su preventivne i kurativne metode lečenja iscrpljene kao i nakon gubitka voljene osobe kada pruža podršku porodici u periodu žalovanja.

 

Detaljnije
Suportivna terapija

Suportivna terapija

Suportivna terapija predstavlja jednu od dimenzija lečenja neizlečivih (terminalnih) bolesti. Cilj suportivne terapije jeste da olakša bolesniku tegobe koje nastaju tokom kurativnog (specifičnog) lečenja osnovne bolesti kao i posledice koju su nastale tokom takvog lečenja.

 

Detaljnije
Simptomatska terapija

Simptomatska terapija

Simptomatska terapija podrazumeva lečenje simptoma - tegoba bolesnika koje su uzrokovane osnovnom bolešću. Cilj terapije je da se eliminišu ili ublaže tegobe i stanja kako bi se umanjila patnja bolesnika i kako bi kvalitet svakodnevnog života obolelog bio što bolji.

 

Detaljnije
Psihoonkologija

Psihoonkologija

Saznanje dijagnoze neizlečive bolesti, bolesti sa smrtnim ishodom, utiče na sve aspekte života. Stanje šoka, osećaj obamrlosti, neverica, panika, osećaj bespomoćnosti i beznadežnosti česti su i predstavljaju najčešću reakciju ne samo obolelog nego i bolesnikove okoline.

Detaljnije
Zbrinjavanje obolelog – praktični saveti

Zbrinjavanje obolelog – praktični saveti

Zbrinjavanje i nega obolelog od neizlečive bolesti sa smrtnim ishodom predstavljaju veliki izazov. Od izuzetne važnosti je okruženje koje bolesniku pruža zaštitu i osećaj sigurnosti, kao i ljudi koji su u stanju i sposobni da se posvete aktuelnim potrebama obolelog. Pored savremenih terapijskih mogućnosti koja olakšava život obolele osobe i umanjuje patnju postoj i mnogo dodatnih mera koje mogu poboljšati fizičko i duhovno stanje.

 

Detaljnije
Period žalovanja

Period žalovanja

Ispratiti voljenu osobu u smrt jedno je od najintenzivnijih iskustava u životu. Smrt voljene osobe za porodicu često predstavlja izuzetno razarajuću i kriznu situaciju. I pored toga što se duže vremena živi sa saznanjem bliskog kraja u trenutku smrti doživljava se iznenadni, često neočekivani bolni osećaj rastanka.

 

Detaljnije

Na raspolaganju su Vam NeuroViva stručnjaci!
Pozovite: 061/383-0223

Želimo i znamo kako da pomognemo obolelima i porodici.

NeuroViva tim

Upoznajte naše Stručnjake

NeuroViva tim ima vrlo visoko postavljenje standarde u lečenju. Želimo i znamo kako da pomognemo obolelima i porodici. Na raspolaganju su Vam NeuroViva stručnjaci.