Period žalovanja | Palijativna medicina | Neuroviva

Pozovite nas: 061/383-0223

Period žalovanja

Period žalovanja | Palijativna medicina | Neuroviva

Ispratiti voljenu osobu u smrt jedno je od najintenzivnijih iskustava u životu. Smrt voljene osobe za porodicu često predstavlja izuzetno razarajuću i kriznu situaciju. I pored toga što se duže vremena živi sa saznanjem bliskog kraja u trenutku smrti doživljava se iznenadni, često neočekivani bolni osećaj rastanka.

Žalovanje je normalna, zdrava reakcija duše kojom se obrađuje rastanak i gubitak jedne ljudske veze. Period žalovanja je za svakog pojednica različit i reakcije koje se mogu ispoljiti su individualne. Svaka osoba ima jedinstven način i pristup kako da se izbori sa gubitkom voljene osobe. Od izuzetne je važnosti dobiti odgovor na svako nepostavljeno pitanje, ali i prepoznati kada su tuga i žalost dugotrajni i kada je potrebno potražiti stručnu pomoć.

Razgovor sa stručnom osobom predstavlja veliku pomoću u periodu žalovanja kao i u prevenciji pojave i razvoja dugotrajnih poremećaja koji mogu da nastanu ukoliko se oni ne prepoznaju i, ukoliko postoji potreba, ne leče.

Zakažite pregled kod NeuroViva stručnjaka dr Tomija Kovačevića

 

Asist. dr Tomi Kovačević

Asist. dr Tomi Kovačević

Specijalista palijativne medicine

Asist.dr Tomi Kovačević je lekar specijalista palijativne medicine koji ima značajno iskustvo u radu sa bolesnicima obolelim od teških, neizlečivih bolesti sa terminalnim ishodom.

 

Biografija

Posavetujte se sa nama!

Pozovite nas:

061/383-0223

Iskustva